Retete cu fructe de mare: beneficii si idei pentru preparare
Fructele de mare, indiferent de tipul lor, crustacee, scoici, stridii, caracatita, prezinta mari asemanari in ceea ce priveste aportul caloric - 60 pana la 110 calorii la 100 g - si au un continut scazut de grasimi, de 0,5 pana la 2% in functie de produs, zona de pescuit si sezon. Un alt mare avantaj este acela ca sunt remineralizante: contin potasiu, magneziu, calciu, cupru, mangan, fier, zinc si seleniu, antioxidanti puternici si iod, care participa la sinteza hormonilor tiroidieni. Crevetii si homarul sunt aproape in totalitate lipsiti de grasimi saturate, fiind, in acelasi timp, surse bune de Omega-3, acizi ce reduc riscul de boli cardiace. Unele dintre aceste crustacee au si un continut relativ ridicat de colesterol, insa o portie medie contine doar aproximativ o treime din nivelul de colesterol dintr-un ou.
Prin urmare, pot fi consumate in cantitati moderate fara a provoca probleme, mai ales atunci cand stim ca protejeaza inima.
Retete cu fructe de mare
○ Fructe de mare trase la tigaie
○ Paste cu fructe de mare in sos de vin picant
○ Paella cu fructe de mare
○ Paste cu sos rosu (marinara) si fructe de mare
○ Risotto cu fructe de mare
○ Fructe de mare pane
○ Supa cu fructe de mare
Comentarii
Trimiteți un comentariu